Bugün menünüze ekleyeceğiniz çeşitlerimiz ise eski yemek yazarlarından Tuğrul Şavkay'ın Osmanlı Mutfağı isimli ansiklopedi kıvamındaki yemek kitabından esinlenerek düzenlediğim bir Osmanlı yemeği ve Yine son derece sağlıklı bir sebze salatası.Dileyen pilav makarna gibi seçenekler eklese de akşam karbonhidratı atlamak en iyisi.
MENÜ
OSMANLI USULÜ TAVUK YAHNİSİ
YOĞURTLU FASULYE SALATASI

MALZEMELER
4 adet derisi çıkartılmış tavuk but
4 soğan
3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydonoz
8-10 top yenibahar
1 tatlı kaşığı dolusu top kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağ
Tuz ve top karabiber
YAPILIŞI
Tavuklar yıkanır süzülür.1 soğan piyazlık doğranıp tuzla ovulur suyu sıkılarak tavuğa sürülür ve 1 saat buzdolabında marine edilir.Bu süre sonunda fırının ızgarasında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.Bu arada kalan 3 soğan da piyazlık doğranıp zeytinyağda kavrulur.Hafif pembeleşince ayrı bir tavada tereyağda kızdırılmış pulbiber soğana eklenir, maydonozlar da eklenir.Hafif ızgara olmuş tavuklar soğanların üzerine dizilir.Baharatlar eklenir.Üzerine çıkacak kadar sıcak su konup kapağı kapatılarak 1 saat ocak üstünde pişirilir.

MALZEMELER
Yarım kg çalı fasulyesi
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
2 iri salatalık turşusu
Tuz karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI
Fasulyeler temizlenip verevine 1 er parmak genişliğinde kesilir.Zeytinyağında yapışmaz bir tavada pişene kaar sotelenir.Gerekirse az su da ılave edilebilir.Bu süre sonunda suyunu çekmiş ve soğutulmuş fasulyeler içine 1 diş ezilmiş sarımsak eklenere çırpılmış , tuzu karabiberi ayarlanmış yoğurtla harmanlanır.Yuvarlak dilimlenmiş turşular da eklenip karışır ve serviz edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder