31 Ekim 2014 Cuma

GÜNLÜK MENÜLER 2(Pazartesi akşamları için hafif , basit ve dengeli bir menü)



Tavuklu  Börülceli Roka Salatası
Kabak Çorbası
Frikli Bulgur Pilavı

TAHİN SOSLU TAVUKLU BÖRÜLCELİ ROKA SALATASI
MALZEMELER
1 nescafe fincanı kadar kuru börülce 1 gece önceden ıslatılıp ertesi gün haşlanmış olacak
5 dal taze soğan
2 çorba kaşığı ince kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydonoz
2 çorba kaşığı kapari
10 adet ince kıyılmış kurutulmuş domates
2 aet küp halinde doğranmış salatalık
1 demet roka ince kıyılacak
2 adet tavuk bonfile jülyen doğranıp zeytinyağında sotelenecek ve 2 diş sarımsak ezilip içine konup altı kapatılacak ve ılınınca salataya eklenecek.
2 çorba kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
2 çorba kaşığı kavrulmuş susam
SOS İÇİN
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı tahin
2 limon suyu
Tuz karabiber kekik

YAPILIŞI
Salata için gerekli tüm malzemeler büyük bir salata kasesinde harmanlanır.Servis edilmeden hemen önce sos malzemeleri iyice çırpılıp salataya karıştırılır.
Tahin sevmeyenler onun yerine 1 tatlı kaşığı hardal ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek de bir soso kullanabilirler.Bu sos da bu salataya gayet ıyi gidecektir.Ayrıca börülce yerine aynı miktar mercimek de kullanılabilir.


.
KABAK ÇORBASI
MALZEMELER
2 kabak
1 kuru soğan
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı dolusu un
Tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI
Soğan yemeklik doğranıp yağda sotelenir.Hafif pembeleşince kuşbaşı doğranmış kabaklar eklenir ve 5 dakika da bu şekilde sotelenir.1litre kadar içme suyu eklenip yarım saat pişmeye bırakılır.Bu süre sonunda ateşten alınıp blnderdan geçirilir.Un ve yoğurt iyice çırpılıp yavaşça çırpılmış çorbaya devamlı karıştırılarak eklenir 1 taşım kaynatılır .Enson dereotu ilave edilerek servis edilir.

FRİKLİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER,
1 su bardağı iri pilavlık bulgur
Yarım su bardağı frik
1 büyük kuru soğan
1 kırmızı 1çarliston biber
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydonoz
2 çorba kaşığı ince kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı zeytinyağ
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı salça(domates biber karışık olabilir)
1 iri domates
2 bardak sıcak su
Tuz karabiber

YAPILIŞI
İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağ tereyağ karışımında pembeleştirilir.Küp doğranmış biberler eklenip sotelenmeye devam edilir.Bulgur ve frik karıştırılarak yıkanır ve iyice süzülüp tencereye ilave edilir.3-4 dakika sonunda salça ve küp kesilmiş domatesler ilave edilir.Bir kaç dakika sonra sıcak su tuz ve karabiber ilave edilip pşmeye bırakılır.Suyunu çekince yeşillikler ilave edilip karıştırılır.Temiz bir kağıt havluyla 15 dakika demlendirilip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder